Pagina principală

 

Comunicăm numele premianților la concursul de eseuri „Lumina lumii” (organizat de Departamentul Cluj al Facultății în luna mai 2017).

Alina Călin, premiul I secțiunea tineri

Mirela-Ana Coman, premiul I secțiunea adulți

Artemio Rafael Kilin, premiul II secțiunea tineri

Emil-Ciprian Vestemean, premiul II secțiunea adulți

Diana Andreea Grigor, premiul III secțiunea tineri

Felicitări tuturor participanților! Mulțumiri editurilor Presa universitară clujeană, Galaxia Gutenberg, Viața creștină pentru susținere.

 

 

 

 

concurs de eseuri

Lumina lumii

Domnul a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cel ce îmi urmează mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții” (In 8,12), dar deopotrivă „voi sunteți lumina lumii” (Mt 5,14). Cum se articulează aceste două afirmații? Cum ne luminează credința în Cristos existențele? În ce măsură suntem chemați să dăruim altora ceea ce am primit de la Domnul? Întrucât ne este sprijin pe drumul de credință și pe calea mărturisirii apartenența noastră la Biserică, la o comunitate de credință?

 

Tineri și mai puțin tineri, ca și creștini, suntem cu toții chemați să vestim celorlalți bucuria Evangheliei, în propria familie, în mediul nostru de viață mai extins, la școală, la locul de muncă, în locurile de divertisment chiar, acolo unde facem o experiență de voluntariat în favoarea celor în dificultate, acolo unde suntem noi înșine încercați de durere etc. Bucuriile și suferințele, neliniștile și speranțele noastre, proiectele și acțiunile noastre capătă sens pentru că l-am întâlnit pe Cristos.

 

Dezvoltați într-un eseu de maximum 10.000 caractere tema dată, valorizând cel puțin alte două texte biblice, patristice, magisteriale sau teologice pe acest subiect. Detalii aici

Concursul se adresează tinerilor (de peste 15 ani) și adulților, nepresupunând limite superioare de vârstă și nici restricții confesionale sau de alt gen.

Premiile constau în cărți oferite de editurile: Galaxia Gutenberg, Viața creștină, Presa universitară clujeană.

Relații suplimentare la adresa: concursluminalumii@gmail.com.

 

Calendar:

10 aprilie – 10 mai: înscrierea în concurs (accesați formularul aici);

10 – 25 mai: evaluarea eseurilor;

25 – 31 mai: comunicarea rezultatelor și premiere