Selectează o Pagină

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Facultatea de Teologie Greco-Catolică organizează conferința online cu tema „Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare, misiune” – joi, 16 decembrie 2021, ora 19:00. 

Va conferenția Sr. Nathalie Becquart, sub-secretară a Sinodului episcopilor.

Prelegerea sa va fi precedată de un cuvânt de deschidere al PS Claudiu și urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe tema sinodalității.

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Facultatea de Teologie Greco-Catolică organizează conferința online cu tema „Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare, misiune” – joi, 16 decembrie 2021, ora 19:00. Va conferenția Sr. Nathalie Becquart, sub-secretară a Sinodului episcopilor. Prelegerea sa va fi precedată de un cuvânt de deschidere al PS Claudiu și urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe tema sinodalității.

Conferința se va desfășura online, pe platforma Zoom. Pentru participare este necesară înscrierea la acest link https://tinyurl.com/sinod, urmând ca linkul întâlnirii să fie comunicat prin email.

Tema convertirii sinodale a Bisericii Catolice a fost lansată de către Papa Francisc, cu câțiva ani în urmă, și face obiectul următorului Sinod al episcopilor care se va desfășura în perioada 2021-2023. Spre deosebire de cele precedente, acesta implică întreaga Biserică, debutând cu o fază de consultare a comunităților locale pe diferite teme: ascultare, comunicare, celebrare, misiune, proces decizional, relații ecumenice, etc. Aceasta se desfășoară în perioada octombrie 2021 – mai 2022.

Sunt așteptați la această întâlnire toți aceia care doresc să înțeleagă mai bine ce presupune drumul de convertire sinodală la care este chemată Biserica timpurilor noastre. Este locul în care putem începe să împărtășim experiențe și așteptări, visuri și angajamente.

Desfășurător eveniment:

  • 19.00 Introducere
  • 19.05 Cuvânt de bun venit al PS Claudiu, Episcop de Cluj-Gherla
  • 19.15 Prezentarea temei „Pentru o Biserică sinodală” de către Sr. Nathalie Becquart
  • 19.50 Interacțiuni între participanți și invitată
  • 20.15 Concluzii