Selectează o Pagină

În atenția tuturor studenților UBB,

Plecând de la numărul mare (și în creștere) al conturilor de e-mail UBB compromise (prin atacuri de tip phishing, malaware, virus etc.) și de la nevoia de proteja datele personale ale tuturor utilizatorilor și de a avea un sistem informatic cât mai sigur, cu cât mai puține vulnerabilități, conducerea UBB a hotărât  creșterea nivelului de siguranță pentru conturile instituționale Office 365 (E-mail, Teams, OneDrive etc) ale tuturor utilizatorilor.

Un prim pas în acest sens se referă la schimbarea modalității de autentificare prin adoptarea MFA (Multi Factor Authentication). Vă oferim mai jos câteva detalii despre ce înseamnă acest lucru pentru fiecare utilizator în parte:

  1. Începând cu data de 02.04.2024, ora 10:00, autentificarea curentă, doar cu nume de utilizator și parolă, nu va mai fi posibilă;
  2. După data de 02.04.2024, ora 10:00, la prima tentativă de autentificare vi se va solicita (o singură dată) configurarea MFA  – vezi tutorial: https://dtic.ubbcluj.ro/tutorial/autentificare-multifactor/
  3. Odată configurat MFA, la fiecare autentificare nouă vi se va cere, pentru siguranța contului (pe lângă adresa de e-mail și parolă), și un cod suplimentar pe care-l primiți prin metoda aleasă de fiecare la pasul 2 de mai sus (Authenticator app sau sms).

În anticiparea acestei modificări vă puteți configura deja, voluntar, MFA folosind acest tutorial: https://dtic.ubbcluj.ro/tutorial/two-factor-authentication/

Vă reamintim că DTIC nu cere niciodată informații cu privire la datele dumneavoastră personale și/sau de autentificare. Operațiunile descrise mai sus trebuie să le faceți personal și doar din contul dumneavoastră instituțional.

NU TRIMITEȚI NIMĂNUI NICIODATĂ ȘI NU INTRODUCEȚI PE NICIUN SITE DATELE DUMNEAVOASTRĂ PERSONALE, PAROLE SAU ALTE DATE DE AUTENTIFICARE.

 

Direcția Tehnologiei Informațiilor
și Comunicațiilor (DTIC), UBB
https://dtic.ubbcluj.ro/